Поредно отличие за ученици от ПГО „Ел. Багряна“ в гр. Бяла Слатина

Рубрика “Споделено от регионалния координатор”

За поредна година Средно училище „Георги С. Раковски“ – гр. Котел беше домакин на Национална ученическа конференция „Васил Левски – вулкан от човечност“, реализираща се със съдействието на Регионално управление на образованието – Сливен. Темата на тазгодишното издание беше посветена на 150 години от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски, като част от честванията, инициирани от Общобългарски комитет „Васил Левски“.

В ученическия форум участия – индивидуални и групови се включиха представители от 34 образователни институции с общо 60 проекта в категории „Филм“ и „ Клип“. За своето отлично представяне специален приз получи клуб „ Млад журналист“ от ПГО „ Елисавета Багряна“ – гр. Бяла Слатина“ с ръководител Галина Яхова. Учениците бяха наградени от проф. д-р Пламен Митев от Софийски университет „Климент Охридски“ и д-р Кристиана Станкова – началник на Регионално управление на образованието – Сливен и член на управителния съвет на Общобългарски комитет „Васил Левски“.

Наградата е поредно отличие за момчетата и момичетата, които имат ангажимент да популяризират чрез вестник и сайт случващото се в професионалната гимназия.

 

Мрежата “Всеки ученик ще бъде отличник” включва 287 образователни институции от цялата страна, които са се обединили в постигането на целите на програмата на Център “Амалипе” и подкрепена от Тръст за социална алтернатива. Целите включват: превенция на отпадането и задържане на всички ученици в училище, увеличаване на броя на реинтегрираните/ записаните отново в училище деца, увеличаване на броя на възрастните роми, включени във форми на учене през целия живот, чувствително увеличаване на процента на ромските младежи, които продължават своето образование в средни училища/ гимназии, активно участие на родителите в училищния живот.