Професионалната гимназия по селско стопанство в Шумен получи дарение за своите ученици

 

Пратка от 10 устройства зарадва ръководството на професионалната гимназия по селско стопанство в Шумен. Те бяха изтеглени сред първите 30 училища в жребия на Център Амалипе по национална кампания „Стара техника за ново начало“. Няколко от стационарните компютри са част от щедррото дарение на TELUS International Bulgaria.

Днес, усмихнат, Ангел Ангелов, прегледа компютрите и се зае с тяхното разпределение. „Не очаквахме, че компютрите ще бъдат толкова хубави. Бързам да им осигуря и интернет и вече имам представа кое устройство, при кой ученик ще отиде“ казва Ангел.  Той е образователен медиатор в училището и доброволец към Център Амалипе, вече повече от 5 г. Активен участник в редица кампании за преодоляване на стереотипи и негативни нагласи, основани на етнически различия. Ръководител на занимания по интереси – дейност “Младежта е толерантност”. Занимаващ се активно с ограмотяване на възрастни от ромска общност, Ангел не на последно място е студент в специалност „Социални дейности“ в Шуменски университет.

Представителите на училището изказват своята благодарност за добрината, както на дарителите, така и на организаторите. Устройствата се разпределят и ще бъдат предоставени на ученици на гимназията, живеещи в селата Марково, Мадара, Струйново и Ивански, община Шумен.

„Благодарение на Кампания „Стара техника за ново начало“ в дистанционното обучение ще могат да се включат и да наваксат деца от бедни и многодетни семейства, които са много ценни наши ученици“ споделят от екипа на гимназията.

Повече за Кампанията и как може да дарите:

Как можете да дарите устройства в кампанията “Стара техника за ново начало”

Всички новини, свързани с Кампанията на Центъпр Амалипе може да намерите тук:

Кампании