Сблъсъкът с бедността на децата натъжава, но и смирява и приземява.

Директорът на Основно училище “Васил Левски“в с. Градище, община Шумен, отново измина 80 км с медиатора Мехрибан Мехмед, за да обходят своите ученици, живеещи в съседните села. Предадоха хранителните продукти от първа необходимост на семейството на ученик. Виждайки тежката ситуация на семейството, предварително бе потърсен начин за осигуряване на храната за бедстващите деца, и на зова за помощ на регионалния образователен координатор, се отзоваха от хранителна банка „Верният настойник“.

Медиаторът и ръководителя на училището предадоха работни листи на учениците без достъп до интернет. Разговаряха с родителите на ученици, които имат такъв, но не се включват активно в дистанционното обучение.

Обсъдиха възможността с четирима от кметовете от общината възможно ли е да осигуряват достъп на ученици в кметствата и читалищата, където има компютри и интернет връзка и така децата да се включват в дистанционното обучение.

От следващата седмица ръководството на училището  ще раздава на своите ученици плодове и мляко по училищната схема и така на децата ще им бъде подсигурена храна.

 

 

 

Докато полагаме усилия да помогнем на повече семейства, съобразно възможностите, които имаме, някои от училищата вече получиха първите дарения от кампанията „Стара техника за ново начало“, организирана от Център „Амалипе“ и фондация „Заедно в час“.

Всеки един от нас може да бъде полезен!  Включи се и ти!  Бъди полезен!

 

#ЗаедноЩеСеСправим

#ЗаедноМожем

#Амалипе

#НПО

#ПравиДобро

#БъдиПолезен