Учениците от ОУ “Филип Сакелариевич” в Свищов получиха дарение от Кампания “Стара техника за ново начало”

През есента на 2020г. рестартирахме кампания “Стара техника за ново начало”. Виждайки, че нуждата от устройства продължава да е голяма, а онлайн обучението продължава да е факт за голяма част от учениците, нямаше как да не продължим нашите усилия. Започнахме отново да търсим начин да осигурим нужните компютри и таблети на ученици в нужда. Журито на специалното издание на Промяната повярва в нашата кауза и ни подкрепи. Подкрепиха ни още много индивидуални дарители, фирми и посолства. Сега е моментът да благодарим на всички тях.

Не сме благодарни само ние обаче. Започнахме 2021г с разпращане на събралите се дарения и много от тях вече са в ръцете на новите си притежатели – деца, които имат голямо желание да учат, но досега нямаха тази възможност.

Част от тях са учениците от ОУ “Филип Сакелариевич” гр. Свищов. Те получиха 10 таблета, закупени чрез финансово дарение, получено със съдействието на Специалното издание на ПРОМЯНАТА.

Ето какво ни споделиха от училището:

Ръководството и педагогическият колектив на ОУ “Филип Сакелариевич” изказват своята дълбока признателност към Център Амалипе и дарителите. Благодарение на кампанията „Стара техника за ново начало“ още 10 от нашите ученици ще осъществяват обучението си от разстояние в електронна среда безпроблемно и удобно.
Благодарим Ви за грижата и вниманието към нашите деца! Вашите големи сърца Ви правят съпричастни на желанието ни да подобрим средата, в която учат и се развиват учениците ни! Подкрепата Ви ни вдъхва вяра и сили да продължим да работим в името на нашето бъдеще – децата! Бъдете здрави!
Скъпи приятели от Амалипе, скъпи дарители изказваме Ви дълбока признателност за жеста на съпричастност, който показахте с дарените 10 таблета за учениците от ОУ “Филип Сакелариевич” гр.Свищов. Благодарим за протегнатата ръка! Благодарим за подкрепата, за вниманието, за грижата! Благодарим за усмивките на лицата на децата! Вие дарихте не просто устройства, с които децата ще осъществят обучението си от разстояние! Вие дарихте равен шанс за успех! Пожелаваме Ви да запазите своята вяра в доброто и да я предавате на всички около вас, защото ние имаме нужда да се случват реални чудеса! Вярваме, че и за напред ще бъдете до нас, защото целта ни е обща – осигуряване на по-добро бъдеще за децата. Бъдете здрави!
Емилия Иванова,
директор на ОУ “Филип Сакелариевич” гр. Свищов

Ако искате да предизвикате усмивки, както тези на децата от Коларово, да станете част от щастието на ученици в нужда, подкрепете мисията ни. Вижте как тук: