Фонд ‘Искам да уча’ събра над 7500 лв за подкрепа на студенти в нужда. Разбери как можеш да помогнеш и ти.

През 2022 година Център “Амалипе” стартира Фонд за ученици, които са на прага на висшето образование и имат желанието и мотивацията да продължат да учат, но нямат възможност поради независещи от тях причини. Чрез тази кампания целим да помогнем на настоящи студенти или класирани в университети зрелостници да покрият семестриалните си такси, такси за общежития, учебни помагала или други разходи, свързани с висшето им образование. Разбира се, тази помощ ще се предоставя след кандидатстване и отговаряне на определени условия, свързани със социалното положение и мотивацията на младите хора. За периода от началото на кампанията досега получихме доста индивидуални и корпоративни дарения и днес с радост можем да съобщим, че до момента сме събрали 7562лв. Благодарим сърдечно на всички дарители! Чрез тази сума тази есен ще можем да подпомогнем петима студенти.

Нуждата обаче е много по-голяма. През лятото на 2023г. обявихме и конкурса за кандидатстване за подкрепа от фонд “Искам да уча”. Кандидатстваха много младежи от цялата страна, от различен етнос, на различна възраст и етап от образованието си. От разнообразни университети и специалности – бъдещи педагози, адвокати, лекари, мениджъри, маркетинг специалисти и др. Общото между тях е едно – че имат една мечта: да учат, да се развиват, да завършат университет и да се реализират. И за съжаление, че изпитват финансови затруднения поради една или друга причина.

Благодарим ви дарители!

Кандидатствалите младежи ни написаха прекрасни мотивационни писма, чрез които ни докоснаха силно и ни показаха колко наистина жадуват да се образоват. Те са с много добър успех, активни и целеустремени. Повечето от тях са и доброволци в различни организации и кампании и искат да променят към по-добро не само своето бъдеще, но и на заобикалящите ги хора.

Гордеем се, че толкова прекрасни и вдъхновяващи младежи кандидатстваха за подкрепа и искат да сбъдват мечтите си!

Щастливи сме, че ще можем да помогнем на някои от тях, благодарение на Вашата подкрепа! Повече събрани средства обаче означават повече студенти, получили помощ по пътя на своите мечти. Затова ви призоваваме да продължите да подкрепяте бъдещето на България и фонд “Искам да уча”! Днешните студенти са бъдещите професионалисти, на които ще разчитаме ние и децата ни и заслужават да бъдем до тях.

Всяка помощ, без значение от стойността ѝ е от полза и сме изключително благодарни на всеки дарител! Гарантираме ви, че средствата ще бъдат получени от младежите и използвани по предназначение, а в бъдеще ще споделяме с вас и историите на студентите, които са получили подкрепа.

Изразявайки благодарността си, искаме да ви разкажем и за първите дарители, включили се още от създаването на Фонда. Първите дарители в кампанията са Hanna Gjelten Hattrem and Tim Brignall, които дариха 2827 лв., събрани по време на сватбеното им тържество. Преди години те, живеейки в с.Водолей, стават съпричастни на проблемите на ромската общност и доброволстват в дейности на Център Амалипе. Години по-късно решават да предложат на гостите на сватбата си вместо букети и подаръци да дарят за каузата на Център Амалипе. Така създават GoFundme страница за дарения и предлагат на приятелите си да преведат там парите, които иначе биха отделили за сватбата. Хана и Тим са щастливи, че могат да помогнат на българските младежи. Повече за тях и мотивацията им можете да разберете от интервюто, което проведохме с тях ТУК.

Ако искате и вие да станете част от фонд “Искам да уча” и да дарите сума, чрез която да помогнем още повече млади хора, можете да го направите чрез:

Кампанията ни се подкрепя и от Reach for change, на които сърдечно благодарим!