Стартира информационна кампания „Глас за вас: Не го продавай!“

Център Амалипе е организация, която вече повече от 20 години работи за развитие на ромската общност, за насърчаване на активното гражданско участие и ефективното партньорство с институциите на местно, регионално и национално ниво.  Част от дейността на организацията включва работа за преодоляване на негативните практики в общността. С оглед не предстоящите избори една от тези практики, от които ромската общност също не остава незасегната, е купуването и продаването на гласове.

Център „Амалипе“ стартира кампания „Глас за вас: Не го продавай!“. Тя ще се проведе в цялата страна и ще достигне до групите, които в най-малка степен проявяват интерес към изборния процес, особено на изборите за Европейски парламент – младежите от малките населени места, селските райони, от уязвими групи (например, роми и др.), както и които са най-уязвими от подобни негативни практики, да насърчи избирателната активност и да противодейства на купуването и продаването на гласове.

 

Целите на кампанията са:

  • Да информира относно правомощията на Европейския парламент, Европейските институции;
  • да мотивира за участие в изборите за Европейски и Национален парламент; както и
  • да противодейства на продаването на гласове и да мотивира за спиране на тази негативна практика.

Кампанията не е обвързана с нито една политическа формация.

В рамките на кампанията е предвидено единствено разпространяване на информационни материали, свързани с предстоящите Европейски избори, ползите от членството в Европейския съюз, както и такива целящи повече информираност и съзнателен избор, особено сред младежите, които ще гласуват за първи път.

Всякакви опити за агитиране за определена политическа сила НЕ СА ЧАСТ ОТ КАМПАНИЯТА.

Ако имате навършени 18 години, Вие също може да се включите в кампанията!

Ще Ви предоставим плакати и флаери, които да разпространите. Заявете колко от тях са Ви необходими в следната форма.

Материалите ще бъдат изпратени с Български пощи за сметка на Център Амалипе при заявена минималната бройка от 5 плаката и 30 брошури.

Срок за подаване на заявки: 21.05.2024

Лице за контакт: Валери Ангелов, amalipe.monitoring@yahoo.com, 0882-247-945

Плакатът можете да свалите от тук.

Флаерът можете да свалите от тук.

Нека заедно повишим информираността и мотивацията за участие в изборите за Европейски и Национален парламент! Нека заедно спрем практиката на за купуване и продаване на гласове – те са престъпления!

Не забравяйте след кампанията да ни изпратите снимки и кратка информация, за да отразим вашите усилия в прессъобщението, което ще подготвим след кампанията.

Вижте още:

Предстоящо: Младежки дебат с кандидати за членове на Европейския парламент – 15 май 2024, 14.00 часа (обновена)

Да обучиш своите връстници на тема “Европейски парламент. Защо младите хора трябва да гласуват за Европейския парламент?”

 

Тази кампания е част от проект „EMPOWEREU: Насърчаване на участието на младежи и уязвими групи в изборите за Европейски парламент”, която се реализира с подкрепата на Европейския парламент. Проектът цели да повиши информираността на младите български граждани (с акцент върху ромите) за ролята и демократичните ценности на ЕС, както и да ги направи активни участници в този процес.

Изразените възгледи и мнения обаче принадлежат изцяло на техните автори и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейския парламент. За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито Европейския парламент.