Кампанията Стара техника за ново начало продължава.

Предстои ново теглене на следващите 30 училища на 11 май от 14.00 часа

В края на месец  март Център Амалипе с подкрепата на нашите приятели от Фондация „Заедно в час“ стартирахме кампанията „Стара техника за ново начало“ в подкрепа на образованието, която има за цел да осигури устройства на ученици от уязвими групи, които нямат възможност да се включат в дистанционното обучение. В рамките на месец кампанията доби популярност и намери много съмишленици. Само за месец тя показа, че доброто е също толкова заразно и се предава от човек на човек!

За период от един месец бяха осигурени над 300 устройства, които дариха надежда на повече от 300 ученика, тъй като бяха раздадени и в многодетни семейства, където техниката е лукс, а нуждата от образование е крещяща, за да имат шанс за по-добро бъдеще, преодоляване на бедността и придобиване на равен шанс за израстване. Близо сто дарители подкрепиха каузата като се включиха с различни видове помощ – с едно, две или двадесет устройства, фирми, държавни институции и физически лица не останаха безразлични на бедстващата образователна интеграция и подадоха ръка на деца от различни етнически групи, вярвайки в успеха на всяко едно дете! Някои благодетели инициираха собствено разпространение на кампанията и по-този начин увеличиха мащаба й и успяха да подкрепят голяма част от нуждаещите се – Боряна Пейчева от ИТ компанията „Ментормейт“ съдейства за осигуряването на над 50 устройства, а Светослав Енчев от името на компанията „Sparklet Solutions“ закупи 10 чисто нови таблета в полза на ПГАТ „Цанко Церковски“ в гр. Павликени. Голямо дарение от по 40 настолни компютъра направиха „Теленор“ и „TELUS International Europe“, които общо зарадваха близо 10 училища.  Извън списъка на изтеглените от Център „Амалипе“ училища, други късметлии също откриха своите дарители, които избраха да подпомогнат конкретно училище и така общо подкрепените училища станаха 34. Много от училищата инициираха свои кампании и сами намериха своите благодатели. Включиха се и общините, а на места кметовете сами закупиха таблети и раздадоха на нуждаещите се деца. Така че, радваме се, че нашата кампания „повлече крак“ и все повече деца имат възможност да се включат пълноценно в дистанционно образование.

Повече информация за дарителите, дарените устройства и безкрайните детски усмивки, може да видите в раздел кампании „Стара техника за ново начало“, в подкрепа на образованието, както и да следите разпределението на устройства в таблицата.

Въпреки усилията ни обаче, проблемът е системен и без сериозна държавна политика той едва ли би могъл да бъде решен. Повече за средствата за финансиране може да прочетете на Какво могат да направят училищата, за да включат всички деца в дистанционното обучение

Месец след изтеглянето на първите 30 училища, получили дарения е време да дадем шанс на късмета на следващите 30.

На 11 май (понеделник) от 14:00ч. на живо във фейсбук групата на Центъра Amalipe – Veliko Turnovo очаквайте включването на извънредния брифинг на Център „Амалипе“, за да разберете кои ще бъдат следващите 30 училища, които приоритетно ще бъдат подпомогнати при разпределянето на получените устройства, а на всички, които се включиха и подкрепиха каузата за бъдещето на всяко едно дете в България изказваме ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ!

Кампанията продължава до края на учебната година!