Национална среща на професионалната директорска общност за интеркултурно образование,22-24 юли 2021 – К.К. „Златни пясъци“.

ед година и половина в изчакване на подходящ момент, в периода 22-24 юли Център Амалипе проведе Национална среща на Професионалната директорска общност за интеркултурно образование „Всеки ученик ще бъде отличник” в Курортен комплекс Златни пясъци. Над 150 директори от цялата страна се включиха в първата от дълго време присъствена среща, организирана за цялата Мрежа.

Дългоочакваното събитие премина при необходимите противоепидемиологични мерки. В рамките на трите работни дни бяха споделени добри практики; дискутирани бяха актуални теми по интерактивни начини; а специални гости, сред които Министърът на образованието проф. Денков, директори на дирекции в МОН, директорът на ЦОИДУЕМ Лало Каменов и проф.Радостина Александрова – учен в БАН, представиха коректно полезна и необходима за директорите информация.

Виж повече тук:

Национална среща на професионалната директорска общност за интеркултурно образование се проведе в к.к. Златни пясъци

 

 

 


До края на календарната година МОН ще закупи и предостави на училищата с ученици без устройства за ОРЕС 45 000 лаптопи и таблети, така че всеки ученик да бъде обезпечен с минималното в случай на ново обучение от разстояние. Това заяви министър Денков на среща с директорите на годишната среща на директорите от професионалната директорска общност за интеркултурно образование “Всеки ученик ще бъде отличник”. Срещата бе организирана от Център “Амалипе” на 22-24 юли в гр. Варна, като в нея взеха участие над 150 директори. Министър Денков представи също така краткострочните приоритети на МОН за началото на новата учебна година, както и средносрочни задачи пред Министерстовото и образователната система.

Виж повече тук:

Министърът на образованието за непосредствените и средносрочните задачи пред МОН и образователната система

 

Албум със снимки 1

Албум със снимки 1

 

Срещата се реализира с подкрепата на:

Тръст за социална алтернатива (ТСА) е неправителствена организация, чиято мисия е да се прекъсне порочния кръг на бедността чрез насърчаване на възможности, които помагат на най-непривилегированите граждани на България да постигнат образователен и икономически успех. ТСА подкрепя програми, които със своите почтеност, потенциал за разрастване и прозрачност спомагат за подобряване благосъстоянието на най-бедните хора в България, със специален фокус върху  ромите.