Стани част от #ЩедриятВторник и подкрепи фонд “Искам да уча”!

Съвсем наскоро ви разказахме за проведените по-рано през ноември Лидерски академии за ученици наставници – колко бяха вълнуващи и вдъхновяващи както за нас, така и за младите хора, които участваха в тях. Учениците си тръгнаха по-амбицирани, по-мотивирани и с нови мечти и цели. (Виж повече тук и тук.) Тези мечти за тях включват продължаване на образованието им в университет и реализация, която истински иска сърцето им. За съжаление обаче много от тях не смеят да мечтаят за това, защото знаят, че няма как финансово да си го позволят – семестриалните такси са големи, а ако се налага и да живеят в друг град, за да учат, това го прави почти невъзможно. Това са младежи, чиито семейства са с много ниски доходи; имат починал родител/и; сираци са; имат дете или друг фактор, който прави мечтата им за университет да изглежда невъзможна.

Затова решихме да създадем фонд “Искам да уча”, чрез който кандидат-студенти или студенти да могат да кандидатстват за подкрепа и отговаряйки на определени условия, да я получат. За да сбъднем мечтите им обаче имаме нужда от Вашата помощ! Повече за идеята ни и за фонда, можете да прочете тук и тук

Стартираме активната дарителска кампания точно сега, защото наближава един много специален ден от годината – #ЩедриятВторник! Ден, в който да си спомним колко са големи сърцата ни – даряваме и празнуваме щедростта.

#GivingTuesday е глобална инициатива. Идеята се появява в САЩ през 2012 г. като реакция спрямо Черния петък и манията по безконтролно пазаруване по празниците, когато повечето хора, заливани отвсякъде с рекламна информация, купуват твърде много и ненужни вещи.

#GivingTuesday дава възможност на бизнеса, благотворителните организации и местните общности да обединят усилия в подкрепа на важни за обществото благотворителни каузи и да напомнят на хората, че дарителството е неотменна част от ежедневието ни и начин да използваме парите си, за да променим нечий живот. #GivingTuesday се отбелязва в над 100 страни по света, включително САЩ, Канада, Великобритания, Русия, Германия, Испания, Сингапур, Австралия и Бразилия. 

През 2022 година #ЩедриятВторник е на 29 ноември. Фондация BCause, която неведнъж е помагала на Център Амалипе в мисиите си, е официален партньор за България на движението #GivingTuesday.

Призоваваме всеки, който има възможност да стане част от #ЩедриятВторник и част от нашата мисия – да помогнем на нуждаещ се младеж да сбъдне мечтата си за висше образование! 

Образованите хора са уважавани и ценени в обществото!

Образованите хора мислят различно!

Образованите хора различават доброто от лошото и се стремят към него!

Образованите хора помагат на себе си и на околните, за да се справят с предизвикателствата на съвременния динамичен свят!

Нека да помогнем днес и сега, защото бъдещето е в образованите деца!

Ако и ти искаш да помогнеш, ето как може да го направиш:

  • чрез паричен превод на нашата банкова сметка:

Банка: Обединена българска банка
Адрес на банката: В. Търново 5000, ул.”Васил Левски” 29А
Bank code/SWIFT:/ Банков код: UBBSBGSF                                                                                                                                   IBAN: BG71 UBBS8002 1043297030
Титуляр на сметката:  ЦМЕДТ „Амалипе“

Основание: Фонд Искам да уча

  • DMS номер – очаквайте сроко!
  • На Платформата/ Platformata.bg

Всяка помощ, без значение колко е голяма, е от значение. Всеки лев ще помогне за по-доброто бъдеще на младежите на България, които имат нужда от подкрепа, за да сбъднат мечтите си.

Още информация:

Подкрепи бъдещ студент без възможности чрез фонд “Искам да уча!”

Фонд “Искам да уча!”

Условия на кампанията