Проектът се изпълнява от Център „ Амалипе “, Фондация „Отворено общество“ – София, Форум „Гражданско участие“ и девет училища в най-малко 50 общини в необлагодетелствани региони и общности извън София. Ще обхване широк кръг ученици в гимназиална възраст, особено тези, които получават недостатъчен достъп до услуги, от уязвими ромски общности, от слабо развити региони и др., за да повиши значително техните знания, интерес и мотивация да бъдат активни в различни форми на гражданско участие . Те ще бъдат включени в набор от интерактивни обучения на връстници (включително Академия за лидерство), дейности за формално образование и кампании/симулации. Ще бъдат разработени и използвани набор от онлайн и други инструменти.

Проектът се реализира с подкрепата на Public Diplomacy Small Grants Program of the State Department чрез Посолството на САЩ в България.

Презентация за проекта и основните дейности, можете да видите тук

В рамките на проекта ще реализираме проучването Младежи 2022. Ако си младеж на възраст до 29 години, моля, прочети текстът по-долу и попълни анкетата.

Чрез това проучване искаме да научим повече за младите хора в България – за техните трудности и възможности, за това, което наистина ги вълнува.
Ще сме ти благодарни, ако попълниш анкетата при първа възможност, но не по-късно от два дни след получаването ѝ.
Анкетата ни достига до теб, защото твоето училище е в извадката. Но отговорите ти няма да бъдат свързани лично с теб, нито с училището ти, а ще бъдат обработвани само в обобщен вид.
Молим те да отговориш честно и самостоятелно. Опитай да отговориш на всички въпроси, но, ако някой от тях ти се стори твърде сложен, можеш да го прескочиш и да продължиш със следващите. Колкото по-далеч стигнеш с въпросите, толкова по-полезно, а надяваме се, и интересно за теб ще е участието ти. Това не е тест, затова няма добри или лоши отговори. Интересуваме се от твоето мнение, мисли и опит.
Попълването отнема около 30 минути.
Не се колебай да се свържеш с нас за въпрос или за разяснения, като ни пишеш на електронна поща: da@osi.bg.
Благодарим ти!

 

Вижте още:

Предстоящо: Център “Амалипе” организира „Интеркултурна академия за гражданско участие и толерантност“ (Лидерска академия) за училищата от Северна България

Новите ученици-лидери на Северна България

Предстоящо: Център “Амалипе” организира „Интеркултурна академия за гражданско участие и толерантност“ (Лидерска академия) за училищата от Южна България

Лидерска академия – реализацията на младите чрез нови приятелства, вдъхновения и емоции